Edgecam Inspection

Måleprogramvare for probing i maskinen

Edgecam Inspection kombinerer industriledende måleprogramvare fra Hexagon Manufacturing Intelligence, med markedsledende maskineringsprogramvare fra Vero Software.
Edgecam Inspection er en totalløsning, med et meget enkelt brukergrensesnitt for brukere som ønsker en rask og effektiv løsning til å utføre måleprosesser i CNC-maskinen.
Edgecam Inspection gir brukeren mulighet til å utføre avanserte probeoperasjoner for både «in-process»-probing og kvalitetskontroll av sluttprodukt.

Funksjonaliteter:

 • Frittstående system eller modul til Edgecam
 • Robuste kalibreringsmetoder for probe
 • Støtte for alle probefabrikat
 • Integrert støtte for alle typer styringer
 • Informative rapporter
 • Flere målerapport-typer
 • Muligher for spesialtilpasninger
 • Noen av målefunksjonalitene:
 1. Punkt og hullmønster
 2. Sirkulære egenskaper
 3. Plan
 4. Spalte og veggtykkelse
 5. Orientering
 6. Form og fasong

 

 

Prosessvalidering – komplekse CNC-maskinoperasjoner kan nå enkelt bli kvalitetsikret med probing i maskinen. Maskineringsbedrifter produserer ofte produkter som er meget kostbare og med Edgecam Inspection kan brukeren enkelt legge til probing i produksjonsprosessen, der komplekse geometriske egenskaper kan verifiseres i et sømløst grensesnitt.

Probekalibrering – funksjonaliteten som Edgecam Inpection tilbyr, gir brukeren mulighet til å kalibrere proben på flere forskjellige måter. Om kvalitetskravet er ekstremt høyt eller om fart og fleksibilitet er det som er viktigst, kan det programmeres med denne løsningen. Probe-radiuskompensering gir også mulighet for probing i multiakse-maskiner. Dette gjør at løsningen fungerer med alle probe-fabrikater og CNC-maskintyper.

Programmeringsmiljø – Edgecam Inspection gir muligheter for å kombinere både maskinering og probing i et og samme NC-program. Med Edgecam Workflow-grensesnitt blir veksling mellom maskinering og probing enkelt og intuitivt. Dette åpner også muligheten for automatprogrammering av maskineringsoppsett, der deleposisjon og geometri blir kontrollert før maskinering starter.

Interaktive målerapporter – kan tas ut på tilsvarende måte som CMM-målerapporter, med grafisk CAD-informasjon og fargekodet avvikspresentasjon. Hele prosessen kan simuleres offline, noe som gir bedre mulighet for tilpasning av målekrav og toleranser for hva som er godkjent og ikke i forhold til kvalitetskrav.

CAD-egenskaper – Edgecam Feature Finder ekstraherer all tilgjengelig informasjon fra CAD-modellen og grupperer denne informasjonen, slik at hullmønster og lignende kan programmeres ved et klikk. Alle egenskaper er knyttet til CAD-modellen og oppdateres automatisk om ny revisjon blir sluppet til produksjon. Noen av Edgecam Inspections muligheter:

 • Punkt og hullmønster – evaluer akseavvik, material eller profildeformasjoner / endringer, for enkle hull eller hullmønster.
 • Sirkulære egenskaper – kontroller hull og boss i forhold til rett størrelse, rundhet og plassering.
 • Plan – mål planare egenskaper som plassering, plan og formavvik.
 • Spalte og veggtykkelse – mål tykkelse og bredde med kaliper-lignende funksjoner.
 • Orientering –  rapporter karakteristikker som vinkel mellom egenskaper og akseretninger.

Bestill vårt nyhetsbrev

autorisert forhandler av