edgecam

Nå har EDGECAM 2022 blitt utgitt og en av de store nyhetene handler om CAD-programvaren DESIGNER.
Alle eksisterende kunder som har aktiv serviceavtale (Updates & Support) hos oss ​​mottar DESIGNER gratis for alle sine EDGECAM-lisenser. Noe som betyr at en helt ny verden av muligheter åpner seg for CAM-brukeren.

Alle kunder vil snart motta en oppdatert lisensfil som inneholder like mange DESIGNER Companion-moduler som EDGECAM-systemer.
DESIGNER Companion-modulen er avhengig av et EDGECAM-system, noe som betyr at du jobber med EDGECAM og DESIGNER på samme arbeidsstasjon.

Vi anbefaler et kurs for raskt å komme i gang og  få utnyttet denne fantastiske teknologien.
Kurset holdes både online via Teams og i våre lokaler i Bryne sentrum.
Meld deg på et kurs da vel!
Jærtek: Kurssenter som gjør læring til opplevelse (jaertek.no)

EDGECAM 2022.0 - NYHETER

Ny Maskinkonfigurasjon
Med EDGECAM 2022.0 kan du programmere alle de nyeste maskintypene. Vi tilbyr nå støtte for kunder som arbeider med seks-akset fresemaskin. Spesielt kan nevnes horisontale maskiner med 2 programmerbare akser i ‘hodet’ som synkroniseres med et rotasjonsbord. Enkel 3 + 2-bearbeiding støttes, i tillegg til at komplisert 5-akses simultan fresing kan støttes i alle konfigurasjoner. Brukere vil oppdage en ny “Select Rotary Axes” -kommando som intelligent lar brukeren aktivere den foretrukne aksen å maskinere med.

Ytelsesforbedringer
 Å redusere beregningstiden ved å forbedre EDGECAMs prosesseringskapasitet ved bruk av Multi-threading, har ført til et produktivitetsløft når du arbeider med Roughing Cycle i EDGECAM 2022. Uansett om du maskinerer på wireframe eller solide modeller, beregner EDGECAM 2022.0 verktøybanene 2-3 ganger raskere enn tidligere versjoner.

EC-2022-Hexagon-MI-Key-Visual-EDGECAM

Fem-akse Simultan Frese Lisens
Kunder som tidligere hadde Standard Five Axis Milling License (EN050-S) vil nå oppdage at Advanced Five Axis Milling Cycle (EN050-A) automatisk er lagt til i konfigurasjonen. Dette gjelder både 4-akse og 5-akse sykluser. Som navnet antyder, tilbyr den avanserte syklusen betydelig mer funksjonalitet og gir brukerne større kontroll over verktøybanene.

NCSIMUL Essential

Vi kan nå simulere 3-aksede fresedeler i NCSIMUL Essential – en ny komponent som tilbys i EDGECAM 2022.0. Hele bearbeidingsenheten inkludert Toolstore data, blir automatisk lastet inn i NCSIMUL Essential der .CL-data blir sjekket for potensielle feil. Brukere kan dynamisk på verktøybanene finne nøyaktig hvilken kodelinje som simuleres. Flere ‘tverrsnittsplan’ kan opprettes for å sjekke det maskinerte arbeidsstykket. Når det er simulert, kan arbeidsemnet måles med en rekke forskjellige metoder – radius, tykkelse, senteravstand hull for å nevne noen. Kritiske dimensjoner og emneanalyse kan genereres med sammenligningsverktøyet.

Rough Grooving Cycle Stock Aware

Kunder som bruker Edgecam Turning vil merke betydelig tidsbesparelse takket være den nye funksjonen «Use Current Stock» i EDGECAM 2022.0 Rough Grooving Cycle. Tidligere kunne syklusen ikke gjenkjenne uregelmessige emneformer og ble derfor tvunget til å kjøre i luft. Nå tar syklusen hensyn til oppdatert emne og resultatet er en mye mer effektiv verktøybane og dermed også en reduksjon i syklustiden. Avhengig av komponentdelen, kan noen verktøybaner reduseres så mye som 50-60%.

Roughing Cycle Minimum Helix control

EDGECAM 2022.0 introduserer ny funksjonalitet som gir brukere større kontroll av verktøybaner og redusert syklusstid. Spesielt når en bruker Helix approach strategi, kan en bruker nå spesifisere Minimum Helix-verdien for verktøybanen. Uten denne kontrollen kan verktøybanen noen ganger gå tilbake til en Ramp approach strategi der ikke bare syklustiden øker, men verktøyets levetid forkortes.

Machine Simulation TurnMill X Axis on spindle

EDGECAM 2022.0 støtter nå fullstendig simulering av Turn_Mill CYB maskinkonfigurasjon med C-akse på spindelen. Perfekt kode har alltid vært støttet, men maskinsimuleringen krevde forbedring da EDGECAM tidligere viste verktøyet som beveger seg mot arbeidsstykket, mens arbeidsstykket faktisk beveger seg mot verktøyet. Et ekstra parameter i Code Wizard sikrer nå både perfekt kode og realistisk simulering.

Tekstfresing og Sporfrese Sykluser – Approach At Clearance lagt til

Både Text Mill og Slot Cycles tilbyr nå bedre kontroll over verktøybanene takket være et nytt alternativ – “Approach at Clearance”. Ettersom den nye funksjonaliteten finnes i alle andre fresesykluser, gir den en mer konsistent bruk av kommandoene. Brukere trenger ikke lenger legge til ekstra CAM-instruksjoner for å unngå potensielle kollisjoner, syklusene vil nå garantere at verktøybanen starter i en sikker posisjon.

Rough and Profile Cycles Through Limited Hole Feature

Når du maskinerer en “Limited Through Hole Feature”, vil EDGECAM 2022.0 nå tillate deg å frese under Feature depth. Tidligere stoppet verktøybanen nøyaktig på Feature depth, noe som i visse tilfeller ville føre til at verktøybanen ikke brøt gjennom Featuren. Brukerne kan nå spesifisere en negativ dybdeverdi for å garantere at verktøybanen fullfører maskinering, men programvaren er sofistikert nok til å begrense dybden på verktøybanen for å unngå å frese inn i den andre siden av delen ved et uhell.

Rough Waveform Turning cycle – Smooth option lagt til
Den meget populære Rough Waveform Turning-syklusen har fått ytterligere forbedringer i EDGECAM 2022.0. Et nytt alternativ for utjevning av verktøybanen er lagt. Denne konverterer linjesegmentene til radier. Referansetester har vist at den nye kommandoen kan føre til reduksjon av NC-koder  med 75%. Videre kan en jevnere verktøybane redusere slitasje på verktøy.

Finish Groove Cycle
Kunder som bruker Edgecam Turning, vil nå oppdage ekstra funksjonalitet når de bruker kommandoen “Break Corner”. Tidligere, når det gjelder de første og siste hjørnene på en sporfeature, ga syklusen muligheten til å bryte hjørnene hver for seg. EDGECAM 2022.0 tilbyr nå fire innstillinger – None, First, Last og Both. Den nye funksjonen gir bedre kontroll av verktøybanen og forhindrer feil når et spor er nær en nabofeature.

Wire EDM – ny Strategi og utvidet controller støtte

En ny postprosessor er tilgjengelig for AC Uniqua-maskiner. Siden denne spesielle maskinkstyringen har vokst i popularitet, har EDGECAM 2022.0 svart med å støtte denne kontrollertypen. Videre har teknologitabeller for Accutex (AU-700 IA) blitt oppdatert, noe som garanterer at kundene har den mest oppdaterte NC-koden.

Ønsker du å vite mer om Edgecam og Designer?

Ta kontakt med Trond, så får du vite mer om hvordan din bedrift også kan få konkurransefortrinn ved å benytte Edgecam

Trond2018-bw-rundt

Trond Svardal
Kundeutvikler / Key Account Manager
CAD-CAM

Kontakt meg via:
E-post
Mobil: +47 924 46 765

Bestill vårt nyhetsbrev

autorisert forhandler av