SOLIDWORKS i skyen

publisert: 22. februar 2021 - tema:: Solidworks

Solidworks er, som resten av verden, på vei mot skyen med sin plattform som heter 3D Experience. Fordelen for deg som har valgt Solidworks for lenge siden, er at de gjør gammel data tilgjengelig i skyen i samme filformat som du kjenner fra før. Dette er ikke en selvfølge da konkurrenter lager nye programvare med nye filformater. Ved å gjenbruke data har du en stor fordel, og gjør unna en PDM/PLM implementasjon på rekordtid. 

Hvorfor skyen?

Du knytter organisasjonen sammen ved å gå i skyen. Data som blir produsert i CAD er ofte data som blir gjenbrukt i flere andre avdelinger internt i bedriften, men og eksternt. Ved å ta dem til skyen med 3D Experience vil du gjøre samarbeid mye lettere. 3D Experience håndterer alle typer cad-data, og er kompatibel med Autodesk Inventor , Autocad, Catia, Solidedge og selvfølgelig Solidworks. 

Samarbeid på tvers av lokasjoner og roller

I en vanlig bedrift i Norge i dag besitter de ansatte som oftest en eller flere roller. Slik er også 3D Experience bygget opp. Du velger roller basert på handlinger du skal gjøre med dataen som er i skyen. En ansatt montør har ikke behov for den samme rollen som en ingeniør som skal skape 3D-data, men montøren ønsker en rolle hvor han kan se på dataene samt gi tilbakemeldinger. På denne måten skreddersyr du den digitale plattformen etter behov. 3D Experience er en plattform som alle kan ha tilgang til. Med dagens situasjon, hvor folk sitter på hjemmekontor, vil en plattform som 3D Experience bli enda viktigere. Du vil dramatisk øke produksjonen og effektivisere måten du jobber på ved å knytte folk sammen.

Felles plattform, større effektivitet

Kommunikasjon mellom avdelinger er gjerne en stor utfordring. Alt fra innkjøp, produksjon, utvikling, montering og så videre, har sin måte å jobbe på. Ofte blir data laget flere ganger. For hver gang øker faren for feil, og du blir mindre og mindre effektiv. 3D Experience løser alle disse problemene og knytter avdelingene sammen gjennom en felles plattform for deling av data og kommunikasjon med hverandre. 

Hadde det ikke vært fantastisk om en montør til enhver tid kunne se hvilken status den ene delen han venter på har og kommunisere direkte med ingeniøren uavhengig av lokasjon? Eller at innkjøp kunne begynne å jobbe tidligere med long lead items? Eller at produksjon kunne bli involvert i utviklingen av en komplisert del rett fra nettbrettet? Eller at du kunne starte på dokumentasjonen før utviklingen var ferdig? Jeg kunne fortsatt i det uendelige med å liste opp fordeler med å gå til skyen og 3D Experience. 

Høres dette interessant ut? Ta kontakt med meg, så tar vi en hyggelig prat om hvordan 3D Experience kan hjelpe deg og din organisasjon. 

Gunnar Laland
Tlf. 93637546
gunnar@jaertek.no

Bestill vårt nyhetsbrev

autorisert forhandler av